Har du problemer med at komme igennem en lang træning? BCAA kan komme dig til gavn.

BCAA tjener meget vigtige formål i din krop

For det første, høje niveauer af BCAA i blodet medvirker til at bevare dit lager i kroppen af glutamin, en ikke-essentiel, men større aminosyre med hensyn til muskelvækst.

For det andet kan BCAA være en væsentlig brændstofkilde for skeletmuskelerne i perioder med metabolisk stress. Hvis du træner intenst, så oplever du metabolisk stress. Når kroppen er under stress, virker BCAA direkte på muskelceller og fremmer proteinsyntesen (muskelvækst) – hvilket er målet for alle bodybuildere.

For det tredje hjælper BCAAs med at forhindre proteinkatabolisme (muskelnedbrydelse) ved at fungere som en let tilgængelig brændstof kilde for hårdtarbejdende muskler under intens træning.

Tryptophan

En spændende ny teori om forholdet mellem tryptophan til BCAAs i blodet kan give dig en anden grund til at supplere med dem.
Tryptophan er en aminosyre, der fungerer som en forløber for neurotransmitteren serotonin. Forhøjede niveauer af serotonin er tæt forbundet med træthed. Ved at indtage BCAA, er andelen af dem til tryptophan forøget, hvilket betyder forholdsmæssigt mindre serotonin og til gengæld mindsker det følelsen af træthed. Supplér med BCAA og du kan være i stand til at afslutte dine lange intense træninger, fordi du vil ikke føle træthed så hurtigt.

Vigtigt kosttilskud

BCAA er absolut værd at overveje som en del af dit kosttilskud, men de kan være dyre. Heldigvis findes BCAA i fødevarer. De bedste kilder til at få BCAA igennem kost er rødt kød, mejeriprodukter, æg og whey protein.

Hvornår skal du tage BCAA?

  • Tidligt på dagen, 30 minutter før intens motion og igen umiddelbart efter din træning.
  • Tag små doser af 5-10g