I denne artikel er oplistet nogle grunde til hvorfor de fleste mennesker ikke opnår mere muskelmasse når de forsøger. Vi giver dig effektive råd til hvordan du kan stige i vægt.

Det overordnede

1: En funktionsdygtig kostplan er et must

De fleste mennesker spiser ikke nok proteinholdig mad eller spiser for mange kulhydrater.
Derudover stresser folk ikke deres muskler til deres maksimale hvert eneste træningspas. Man skal ikke slå sig selv ihjel, men virkelig udsætte sin krop for stress ud over det sædvanlige hver eneste træning for at opnå den ideel forøgelse af muskelmasse.

2: Vær konsekvent

En fysik som denne opnås ikke uden bulking

Der er mange mennesker der ikke forbliver fokuseret igennem hele deres forsøg på at forøge deres muskelmasse. Hvis de ikke ser resultater med det samme, bliver de modløse og stopper i sidste ende. Man er nødt til at holde fast i sin plan! Man kan ikke understrege dette nok gange! Intet program vil virke for dig, hvis ikke du følger det striks og arbejder benhårdt.

For at opnå den ultimative fysik, skal man være klar til at gøre hvad det kræver, og arbejde så hårdt som overhovedet muligt. Du er nødt til at være konsekvent. Din krop vil reagerer kraftigt, hvis du er konsekvent med din træning og kost over en længere periode.

En dag vil du komme til et punkt, hvor nogle vil mene du er besat, men dette er måden hvorpå du opnår den fysik du virkelig ønsker. Det er ikke en besættelse, det er en livsstil.

De basale ting du bør gøre under din bulking periode

1: Kalorieindtag

For at stige i vægt bliver du nødt til at spise flere kalorier end din krop forbrænder. Det vil sige spis MEGET mere! Det vigtigste er at spise, spise og spise for at stige i vægt. Spis som du aldrig har spist før. Det skal dog nævnes, at du ikke skal spise fastfood, donuts, chips eller andet slik. (Det gælder om at lave et så clean bulk som muligt).

  • Begynd med at spise seks måltider om dagen, gerne så der ligger et måltid hver tredje time.

2: Proteinindtag

Forøg dit protein indtag og reducer dit indtag af simple kulhydrater. Uden protein kan din krop ikke bygge nye muskler og uden komplekse kulhydrater vil du mærke mangel på energi.

3: Kort og intens

Hold dine træningspas på omkring halvanden time. Korte og intense træningspas, for ikke at forbrænde alle dine måltider.

4: At træne med frie vægte

Vær sikker på at du koncentrerer dig om frivægts øvelser, som bearbejder større muskelgrupper. Husk, at de bedste øvelser til at opbygge muskelmasse, er de simple øvelser. For at opnå masse, så hold dig til øvelser med fri vægt, hvor der sker en stor bevægelse, såsom squat, dødløft, bænkpres, barbell rows, pull ups og dips.

5: Tunge vægte

Brug tunge vægte og tag få gentagelser. Hold pause i cirka tre minutter eller så lidt som muligt mellem hvert sæt. Hold altid intensiteten af din træning så høj som mulig.

6: Antal øvelser

Mange nybegyndere laver tit den fejl, at de tror jo flere øvelser de tager jo mere kommer den pågældende muskel til at vokse. For at opnå maksimal muskelvækst anbefaler vi at man kun laver 3-4 øvelser per kropsdel. Disse øvelser skal udføres med den korrekte form og vægte der gør at du presser dig selv til det yderste.

  • Hav fokus på sammentrækningerne og negative repetitioner. Søg inspiration i andre artikler i FitnessElitens store database.

7: Kvalitet fremfor kvantitet

Vær sikker på at du deler dit træningspas op. Hvis du har en meget høj forbrænding, så bliver du nødt til at træne mere intensivt, men ikke så ofte. Her står kvalitet over kvantitet.

Et bud på et træningsprogram, hvor man ikke træner så ofte, men intensivt:

  • Dag 1: Bryst, skulder og triceps.
  • Dag 2: Hvile.
  • Dag 3: Ryg og biceps.
  • Dag 4: Hvile.
  • Dag 5: Ben og mave.
  • Dag 6: Hvile.
  • Dag 7: Hvile.

8: Vand

Forøg dit indtag af vand. Drik rigelige mængder vand igennem hele dagen. Dette forøger både din forbrænding af fedt, men udskiller også skadelige stoffer fra din krop. Drik også rigeligt med vand under træningen, for ikke at gå kold.