Alle der tager hele sin krop med i sine beregninger vil gerne have skuldre der ligner sten. Af denne grund skal man huske, at skuldrene udgør en stor del af overkroppen, og bør trænes ligeledes. Før man kan få markerede stenskuldrer, har man brug for masse. Man kan ikke lave en skulptur, hvis man ikke har noget sten at bygge den ud af.

Løft tungt

Generelt arbejder de fleste ud fra et 8-12 repetitionsprogram, når de træner skuldrer. De fleste gør en enkelt undtagelse når man træner ben, normalt trænes disse med en del flere repetitioner. Hvor andre muskler, især skulderne, opnår bedre resultat ved et lavt antal repetitioner og en høj vægt. Efter egen erfaring bør skuldre trænes ved 5-6 repetitioner, dog må der godt varieres en smule, såsom at tage 8 repetitioner i det første sæt, og 4-5 i det sidste sæt. I hovedtræk skal man køre tungt.

Vær kreativ

De fleste folk varierer ikke deres træningsprogram og især ikke skulderprogrammet. Nogle folk varerier skuldertræningen en smule, ved at ændre fx. lateral raise, hvor de anvender front, middle og rear delt raises.

Når det kommer til selve skulderpresset, hvor den tunge del spiller ind, holder folk sig for det meste til det de kender. Dette er en fejl!

Der findes et hav af variationer af det normale skulderpres. De fleste udfører military press, men nogle andre eksempler er Arnold press og Smith machine overhead.

Arnold i gang med hans selvbetitlede øvelse

Udnyt tiden

Prøv at udføre dropsets og supersets hvad angår front, middle og rear rasises. Når det kommer til former for skulderpres anbefaler Arnold "Restituerings pauser". Teknikken er at man starter med høj vægt, hvor du kan lave omkring 5-6 gentagelser, derefter en pause på 20 sek, så 2-3 gentagelser, pause igen og 2-3 gentagelser igen. Denne teknik vil opbygge væsentligt mere masse i dine skuldre, da det udløser en helt unik form for pres.

Når det kommer til stykket, skal du fokusere på hver eneste repetition og virkelig mærke din muskel arbejde. Føl sammentrækningerne. Hvis du ikke føler sammentrækningerne i dine skuldre, så laver du sandsynligvis øvelsen forkert, eller bruger en forkert vægt.